GRAN AFLUÈNCIA EN EL FÒRUM PER A TRACTAR L’ORIENTACIÓ DELS TREBALLS AMB FUTUR EN EL NOSTRE TERRITORI

GRAN AFLUÈNCIA EN EL FÒRUM PER A TRACTAR L'ORIENTACIÓ DELS TREBALLS AMB FUTUR EN EL NOSTRE TERRITORI

L’Acord Territorial Alcoi-Ibi-Ontinyent, ACTAIO, juntament amb l’Ajuntament d’Ontinyent, ha realitzat a Ontinyent el “Fòrum d’Orientació dels Treballs amb Futur”, que es va celebrar a la Sala Gomis el divendres 26 de gener des de les 09´30 h fins a les 13´30 h, amb l’objectiu que l’alumnat conega les tendències de futur dels treballs que existeixen actualment en el territori.

Aquest fòrum naix de la necessitat d’exposar la direcció cap a la qual es dirigeixen les empreses, així com el seu sector i activitat empresarial, enfocada al alumnat en edat de prendre decisions formatives i que resulta molt important conéixer com serà el futur del treball, les noves relacions laborals, com està afectant i afectarà l’automatització i la innovació, etc. i tot això explicat per persones expertes en representació d’empreses de la Vall d’Albaida de diferents sectors i activitats.

El Fòrum es va dividir en dues activitats diferenciades, d’una banda, la visita de l’alumnat als estands de diferents empreses del territori, on els seus professionals van actuar com a agents orientadors, explicant les tendències de futur més rellevants de l’activitat que desenvolupen dins del seu sector, així com l’evolució dels treballs i ocupacions que es demandaran en un futur. Durant eixe mateix temps, en una sala contigua, s’anava realitzant una ponència sobre innovació i tecnologia impartida per Alicia Olcina, Agent d’innovació d’ INNOVALL.

L’esdeveniment es va iniciar a les 9´30 h amb l’acte d’inauguració de la mà de Ferran Gandia, Regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent. Seguidament, els/les alumnes van poder escoltar els diferents professionals de les empreses que van participar amb els seus respectius estands. En aquest fòrum van participar les següents empreses: Divertiment S.L., SADA Servei D’Ajuda Domiciliària, ESET, Vivers La Baronia, Construccions Francés, Jofesa Imagine Systems, IMASD, SystemPack, SG Hogar i a més, vam comptar amb la participació de LABORA.

Van participar huit centres educatius amb aproximadament 350 persones, entre alumnat i professorat, repartits en diversos torns. Els centres que van assistir van ser sis d’Ontinyent: Col·legi Concepció, Col·legi Puresa de Maria, Col·legi Hogar Parroquial San José, IES l’Estació, IES Jaume I; a més de l’IES Porçons d’Aielo del Malferit i l’IES Serra Mariola de Muro d’Alcoi.

Com a clausura del fòrum, va ser Javier Cabedo, President de COEVAL qui va dedicar unes paraules a l’alumnat assistent i va agrair a les empreses la seua participació. Amb la seua intervenció es va donar per finalitzada l’activitat.

Aquesta activitat està dins del Projecte VIII, subvencionat per Labora Servei Valencià d’Ocupació i Formació i pel Ministeri de Treball i Economia Social, formant part del programa EMPACE -AVALEM TERRITORI.