ONTINYENT SE SUBMERGIX EN EL SEGLE XXI AMB UN TALLER SOBRE ORIENTACIÓ AVANÇADA I ELS TREBALLS DEL FUTUR I AMB FUTUR, A CÀRREC d’ELENA IBÁÑEZ

Ontinyent se submergix en el s. XXI amb un taller sobre orientació avançada i els treballs del futur i amb futur, a càrrec d'Elena Ibáñez

Dimarts passat, 12 de desembre, l’equip tècnic de l’Acord Territorial Alcoi-Ibi-Ontinyent (ACTAIO) juntament amb l’Ajuntament d’Ontinyent van organitzar a la ciutat d’Ontinyent un taller sobre orientació avançada, amb la finalitat de realitzar una immersió en la realitat actual del mercat laboral i les seues necessitats formatives, i poder ajudar als joves en el complex procés de presa de decisions d’estudi del s.XXI.

Elena Ibáñez va ser l’encarregada de donar resposta a estes qüestions, ja que la seua dilatada trajectòria avalava cada paraula de la vesprada. Experta en orientació, autora del llibre “¿Tu hijo aún no sabe qué estudiar?”, fundadora i CEO de Singularity Experts (la plataforma d’orientació acadèmic-professional més premiada del sector de l’Educació); membre del consell assessor de diverses fundacions, així com advisor en diverses startups, TED Talker i considerada entre les Top 100 dones líders d’Espanya en els últims anys. Porta més de quatre anys investigant sobre les ocupacions del futur, la qual cosa l’ha convertida en la 1a persona del món a comptar amb un mapatge de més de 3000 d’estes ocupacions.

A les 16.30 h se celebrava a la biblioteca de Sant Josep una sessió prèvia específica per a orientadors de diferents centres educatius del territori, en la qual es va parlar sobre els problemes als quals s’enfronten els orientadors en la seua labor dins dels centres. En finalitzar esta primera sessió, tot es va desplaçar a l’auditori de la Sala Gomis, on se celebraria la xarrada-taller sobre “ORIENTACIÓ AVANÇADA” destinada a públic general, especialment a les famílies d’alumnat adolescent.

L’activitat principal va començar a les 18.00 h amb la presentació per part dels tècnics de ACTAIO, Macarena Florencio i Miguel Ángel Ferri, els quals van donar pas a Ferran Gandia, regidor d’Educació a l’Ajuntament d’Ontinyent, que va acudir a la xarrada juntament amb altres membres de la corporació municipal.

Després de les seues paraules, es va marcar l’inici per a Elena Ibáñez, que va despertar l’interés del més de centenar de persones assistents, amb temes com la informació que necessiten conéixer els pares sobre els seus fills, quins són els rols dels treballs del s. XXI, quines seran les principals tecnologies amb les quals treballaran o quins treballs de futur presenten les majors oportunitats d’ocupabilitat.

Totes estes reflexions van servir perquè els pares presents pogueren començar a donar-li resposta a la pregunta que es plantejava en la xarrada El teu fill encara no sap què estudiar? Amb esta premissa, alguns dels presents li van llançar preguntes que van obrir un bonic debat sobre la necessitat de normalitzar la tecnologia i l’ús responsable a les aules i a casa, o a quina edat és aconsellable iniciar l’orientació.

ACTAIO s’enquadra dins del programa AVALEM TERRITORI, subvencionat per Labora Servici Valencià d’Ocupació i Formació i pel Ministeri de Treball i Economia Social.