ACTAIO REUNIX ALUMNES DE L’ESO AMB PROFESSIONALS DE DIFERENTS SECTORS PER A CELEBRAR A ALCOI LA 3a EDICIÓ DE L’ENCONTRE DESMUNTANT ESTEREOTIPS “JO TAMBÉ PUC”

ACTAIO REUNIX ALUMNES DE L'ESO AMB PROFESSIONALS DE DIFERENTS SECTORS PER A CELEBRAR A ALCOI LA 3a EDICIÓ DE L’ENCONTRE DESMUNTANT ESTEREOTIPS “JO TAMBÉ PUC”

El 14 de desembre de 2023, ACTAIO (Acord Territorial per l’ocupació d’Alcoi-Ibi-Ontinyent) juntament amb l’Ajuntament d’Alcoi va organitzar en l’Espai Àgora d’Alcoi una tercera Jornada sobre Estereotips de gènere que existixen en diferents professions i sectors. L’equip ha reproduït el format que va realitzar en la passada edició, ajuntant a diferents professionals que destaquen pel seu gènere en professions estereotipades, amb la finalitat d’explicar a l’alumnat allí present les seues experiències i el seu treball.
L’alumnat que va assistir a la trobada procedia dels centres educatius a Alcoi de l’IES Andreu Sempere i el Col·legi Salesians Sant Vicent Ferrer.

Previ a l’inici de l’activitat, dues tècniques d’ACTAIO, Sara Fullana i Macarena Florencio, donaven la benvinguda i explicaven en què consisteix el Pacte, seguidament el Vicealcalde, Regidor de Promoció Econòmica, Polítiques LGTBI e Igualtat, Àlex Cerradelo va dedicar unes paraules al tema de l’encontre, així com als allí presents, inaugurant l’encontre.

Sis treballadors i treballadores són els que han tingut estes xicotetes xarrades amb l’alumnat per a explicar-los sobre ells, sobre el seu treball i respondre’ls qualsevol dubte. Ells i elles han sigut, Marcos Bernabé, d’Estilisme i Indumentària i Maquillatge, també Juanma Llorca, de laboratori clínic; dins del sector del metall hem tingut a Andrea Martínez, soldadora; Lex Giner i Paula Bataller, dedicades a l’instalació i el muntatge en altura, i finalment Mari Santonja, mecànica d’automòbil i pilot.

Tota la jornada va estar presentada i dinamitzada per Aitor Márquez, que malgrat la seua joventut va demostrar tindre moltes taules, professionalitat i una passió per la comunicació poc comuna a eixes edats
Per a finalitzar la trobada els grups participants van exposar les coses que han aprés de la jornada, ja que les activitats que van haver de realitzar tant al principi, com al final, van posar de manifest l’èxit de la Jornada, que els treballs no tenen gènere.
El Projecte Experimental VII està subvencionat per Labora Servici Valencià d’Ocupació i Formació i pel Ministeri de Treball i Economia Social, formant part del programa AVALEM TERRITORI.