L’Acord Territorial per l’Ocupació ACTAIO incorpora les mancomunitats de La Vall d’Albaida, L’Alcoià i el Comtat

L’Acord Territorial per l’Ocupació ACTAIO incorpora les mancomunitats de La Vall d’Albaida, L’Alcoià i el Comtat

El consell rector del pacte vinculat als municipis d’Alcoi, Ibi i Ontinyent es reuneix per signar el nou règim organitzatiu i normes de funcionament.

El consell rector de l’Acord Territorial per a l’Ocupació i el Desenvolupament Local d’Alcoi-Ibi-Ontinyent ACTAIO, reunit en les instal·lacions de la seu UNED a Ontinyent, ha fet efectiva la incorporació a l’entitat de dues noves entitats locals: la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida i la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat.

Des de les entitats que conformen el pacte s’ha destacat que aquesta incorporació “segueix la promoció de la concertació territorial com a base com a base per als acords, atenent que els pactes territorials per l’ocupació i desenvolupament local són un espai deliberatiu de participació dels agents socials i econòmics més representatius i administracions públiques. Tots ells poden així prendre decisions sobre aspectes que afecten el territori, i adequar la política local als problemes i necessitats d’aquest”.

La nova configuració d’ACTAIO, s’ha formalitzat amb la signatura del document per part de tots els integrants de l’Acord en el qual s’ha adaptat el règim organitzatiu i normes de funcionament. La nova composició de l’Acord inclou així als ajuntaments d’Alcoi, Ibi, Ontinyent; les mancomunitats de municipis de La Vall d’Albaida i de l’Alcoià i el Comtat; FEDAC (Federació Empresarial de L’Alcoià i el Comtat); IBIAE  (Associació d’empresaris de la Foia de Castalla) i COEVAL (Confederació Empresarial de la Vall D’Albaida); CC.OO. P.V. (Comissions Obreres del País Valencià) i U.G.T. P.V. (Unió General de Treballadors del País Valencià). Esta nova configuració serà objecte d’inscripció en el Registre de pactes territorials per l’ocupació i desenvolupament local participatiu i sostenible de la Comunitat Valenciana.

A més, en aquesta reunió, es realitzava la presentació de l’equip tècnic que executarà l’actual projecte EMPACE 2023-2024 d’ACTAIO, un programa d’ocupació i desenvolupament local participatiu i sostenible a la Comunitat Valenciana subvencionat per LABORA i el Ministeri de Treball i Economia Social, que forma part del programa AVALEM TERRITORI i que actualment lidera l’ajuntament d’Ontinyent. Finalment, l’equip tècnic donava a conéixer les diferents accions i línies de treball de l’actual projecte davant el consell rector.