Actaio realitzarà a Ibi l’encontre “FÓRMATE EN OCUPACIONES: asegura tu futuro, no te quedes al margen”

Fórmate en Ocupaciones Ibi
Actaio realitzarà a Ibi l’encontre “FÓRMATE EN OCUPACIONES: asegura tu futuro, no te quedes al margen”

El pròxim 12 de setembre es durà a terme a Ibi l’encontre “FÓRMATE EN OCUPACIONES: asegura tu futuro, no te quedes al margen”, la tercera activitat organitzada per l’Acord Territorial per a l’Ocupació i el Desenvolupament Local, Actaio, a través del Programa Experimental II: Formació- Innovació -Indústria 4.0 .

Els assistents a l’encontre “FÓRMATE EN OCUPACIONES: asegura tu futuro, no te quedes al margen” coneixeran els perfils professionals més demandats per les empreses d’Ibi i comarca, les eixides professionals dels Cicles Formatius de les branques d’indústria en aquesta localitat i per què estudiar Formació Professional és una via ràpida i segura d’accedir a una ocupació.

Fórmate en Ocupaciones Ibi

Aquest esdeveniment està dirigit a estudiants d’ESO i Batxillerat, persones desocupades i interessades en reciclar-se estudiant un Cicle Formatiu d’FP per a augmentar les seues possibilitats d’inserció laboral.

Participaran en l’encontre “FÓRMATE EN OCUPACIONES: asegura tu futuro, no te quedes al margen” els representants de les Empreses d’Ibi i Comarca, així com professors, alumnes/as i exalumnes/as de l’IES La Foia d’Ibi. Per a finalitzar, l’equip del Projecte Experimental II presentarà el Mapa de la Formació en Ocupacions del Territori Actaio.

“FÓRMATE EN OCUPACIONES: asegura tu futuro, no te quedes al margen” tindrà lloc, entre les 10:00h i les 13:00h, en el Saló d’Actes de l’Associació d’Empresaris de la Foia de Castalla, IBIAE, situada al carrer Sant Joan Bosco, 1 d’Ibi. La recepció de participants s’iniciarà a les 9:45h. Els interessats en acudir a  l’encontre poden inscriure’s enviant un correu electrònic a empace.rrhh@gmail.com

Projecte Experimental II de Actaio publicara noves eines a la seua pàgina web

L’equip del Projecte Experimental II: “Formació – Innovació – Indústria 4.0” de l’Acord Territorial per l’Ocupació i el Desenvolupament Local Alcoi – Ibi – Ontinyent, Actaio, amplia el ventall d’eines a l’servei de l’orientació laboral i l’ocupació.

Des de maig de 2018, s’ha dedicat a dissenyat i proposat al Consell Rector de l’Acord Territorial, entre altres, un programa d’accions i activitats orientades a potenciar l’intercanvi d’informació entre agents empresarials, socials i ajuntaments amb l’objectiu d’establir línies de comunicació per a analitzar i proposar un model d’FP adaptat a l’entorn. L’encontre “FÓRMATE EN OCUPACIONES: asegura tu futuro, no te quedes al margen” és la tercera activitat d’aquest programa d’accions.

A més, l’equip del Projecte Experimental II, ha desenvolupat recursos i eines d’informació com el Mapa de la Formació en Ocupacions, el Mapa de Serveis de l’Ocupació i Captació de Talent i l’Informe sobre Mercat Laboral del Territori. Aquestes eines seran d’accés públic, podent-se consultar en breu visitant la pàgina web de Actaio.

El Projecte Experimental II: “Formació – Innovació – Indústria 4.0” de l’Acord  Territorial per a l’Ocupació i el Desenvolupament Local Alcoi – Ibi – Ontinyent, Actaio, s’ha portat avant, amb el finançament del Servef a traves del Projecte Global Avalem Territori.  

L’Acord Territorial per a l’Ocupació i el Desenvolupament Local Alcoi – Ibi – Ontinyent, Actaio reuneix des de novembre de 2016 als ajuntaments d’aquestes localitats, els representants dels sindicats, CCOO i UGT, i les associacions empresarials, FEDAC, IBIAE i COEVAL.

Actaio s’ha proposat abordar la problemàtica de la desocupació i el desenvolupament local de manera coordinada i planificada, comprometent-se a utilitzar els recursos existents d’una manera eficient i evitant la duplicació d’esforços. Els actors reunits en l’acord pretenen així, impulsar la innovació territorial per al desenvolupament industrial, comercial i turístic, creant llocs de treball de major qualificació i promovent la diversificació de l’economia del territori.