ACTAIO organitza una trobada entre professionals de diferents sectors amb alumnes de l’ESO per a desmuntar estereotips de gènere en diferents treballs

ACTAIO organitza una trobada entre professionals de diferents sectors amb alumnes de l'ESO per a desmuntar estereotips de gènere en diferents treballs

El 20 de desembre de 2022, ACTAIO (Acord Territorial per l’ocupació d’Alcoi-Ibi-Ontinyent) ha organitzat en el Àgora Alcoi una Jornada sobre Estereotips de gènere que existeixen en diferents professions i sectors.
L’equip ha ajuntat a diferents professionals que destaquen pel seu gènere en professions estereotipades, amb la finalitat d’explicar a l’alumnat allí present les seues experiències i el seu treball.

L’alumnat que va assistir a la trobada procedia dels centres educatius de l’IES Andreu Sempere, IES Pare Vitòria i el Col·legi Sant Vicent Ferrer-Salesianos.

La Jornada va començar amb un breu discurs d’Alberto Belda (Regidor d’Ocupació, Empresa i Formació, Recursos Humans, Prevenció de Riscos Laborals i Esports) que introduïa als joves el tema principal de la trobada, que les professions no tenen gènere.
Després de la seua presentació, dues tècniques de ACTAIO, Sara Fullana i Macarena Florencio, han explicat la dinàmica de l’activitat, i han conclòs donant pas al fet que comencen les xarrades amb els professionals.

Onze treballadors i treballadores són els que han tingut aquestes xicotetes xarrades amb l’alumnat per a explicar-los sobre ells, sobre el seu treball i respondre’ls qualsevol dubte. Ells han sigut, Rut Sanz, de fusteria metàl·lica i PVC, també Juanma Llorca, de laboratori clínic, dins del sector de la informàtica hem tingut a Carla García, Marcos Bernabé, estilisme d’indumentària i maquillatge, fusta ha estat representada per Beatriz Muñoz, Ester Castelló i Raquel Pascual, han vingut per a parlar-nos del seu sector, l’electricitat, igual que José Francisco Pérez, sobre educació infantil o Mari Santonja d’automoció, la qual ha sigut un èxit per l’atractiu del cotxe de carreres que ha portat a la Jornada, Saúl Julià, també ha sigut dels més destacat per la seua experiència en auxiliar d’infermeria, i finalment Olga Linares, de mecanitzat.

Per a finalitzar la trobada els alumnes ens han exposat les coses que més els han cridat l’atenció i allò que destaquen de la trobada amb els diferents professionals. Els seus comentaris han posat en manifest l’èxit de la Jornada, que els treballs no tenen gènere.

El Projecte Experimental VII està subvencionat per Labora Servei Valencià d’Ocupació i Formació i pel Ministeri de Treball i Economia Social, formant part del programa AVALEM TERRITORI