ACTAIO ORGANITZA UN FÒRUM OBERT PER A TRACTAR LES TENDÈNCIES SOBRE EL FUTUR DEL TREBALL EN EL NOSTRE TERRITORI

ACTAIO ORGANITZA UN FÒRUM OBERT PER A TRACTAR LES TENDÈNCIES SOBRE EL FUTUR DEL TREBALL EN EL NOSTRE TERRITORI

Aquesta activitat està dins del Projecte Experimental VII, subvencionat per Labora Servei Valencià d’Ocupació i Formació i pel Ministeri de Treball i Economia Social, formant part del programa AVALEM TERRITORI.

L’Acord Territorial per a l’ocupació i el desenvolupament local d’Alcoi-Ibi-Ontinyent (ACTAIO) juntament amb l’Ajuntament d’Ibi van organitzar un Fòrum “ Futur del Treball. Tendències”, celebrat de manera presencial en el Centre Cultural Salvador Miró d’Ibi (Av. de la Indústria, 5, 03440, Ibi) el dimecres 8 de febrer des de les 10´30 h fins a les 18´30 h, amb l’objectiu que les més de 200 persones assistents al llarg del dia, pogueren conéixer de prop les tendències de futur dels treballs que existeixen actualment en el territori, a més de les necessitats de personal de les empreses i de formació per a fer front als canvis en matèria d’innovació, digitalització i sostenibilitat.

El Fòrum es va dividir en diverses parts, d’una banda, les persones assistents van poder gaudir durant el matí, d’un espai amb diversos estands on diferents entitats, associacions i empreses del territori: AJUNTAMENT D’IBI, LABORA Servei Valencià d’Ocupació i Formació, AIJU, BABILON, ASISTENZIA, ITC PACKAGING, LA TIENDOLOGIA DE MANUEL AMAT, RQR GASTRO BAR, NEGRES GREIS, CLR, COLORTEC, FUSTEA, IRISTRACE i MINILAND, van explicar les tendències de futur més rellevants dels seus sectors, professions que es crearan, unes altres que desapareixeran, les que tindran més demanda i van interactuar amb els assistents resolent dubtes i inquietuds.

A les 11´00 h es va inaugurar el Fòrum en la sala d’actes, per l’Alcalde d’Ibi, Rafael Serralta, la Directora del Espai Labora Ibi, Rita Llorca i el Director de IBIAE, Héctor Torrente, i la Tècnica de Formació de Actaio Macarena Florencio.

D’altra banda, a les 12´00 h, es va realitzar, la ponència: “Treballs amb tendència positiva” impartida per Ricard Guillem, de CaixabankDualiza i a les 16´00 h sobre “Tendències i oportunitats de negoci per a emprendre” desenvolupada per Juan Simó, de CEEI Alcoi-València. Seguidament a les 17´15 h es va celebrar una taula redona sobre “Necessitats de talent del futur en les empreses” en la qual van participar a Alfredo Muñoz, mentor de talent, Paloma Riquelme, Responsable de l’àrea de formació de AIJU i Beatriz Valls, Directora de RRII de l’empresa ITC-Packaging i van obrir el debat, resolent qüestions i inquietuds plantejades pels assistents.

La clausura de la jornada va comptar amb la participació del públic, que a través dels seus dispositius mòbils enviava com a resposta a unes qüestions les principals conclusions i com és per a ells/as la clau del futur del treball.

Des d’Actaio, agraeixen al Excmo Ajuntament d’Ibi, per la coorganización de l’esdeveniment, a totes les entitats, associacions, empreses i ponents per la seua desinteressada col·laboració així com als centres educatius “IES FRA IGNACIO BARRACHINA” i “IES LA *FOIA” , “Col·legi Sant Joan i Sant Pau” centres de formació Santa Marta, i un grup de l’Associació *Babilón, tallers d’ús de l’Ajuntament d’Ibi i públic en general per la seua assistència.