ACTAIO celebra la 2n edició de la trobada entre professionals de diferents sectors amb alumnes de l’ESO per a desmuntar estereotips de gènere

ACTAIO celebra la 2n edició de la trobada entreprofessionals de diferents sectors amb alumnes de l'ESO per a desmuntar estereotips de gènere

El 24 de novembre de 2023, ACTAIO (Acord Territorial per l’ocupació d’Alcoi-Ibi-Ontinyent) va organitzar a la Sala Gomis d’Ontinyent una segona Jornada sobre Estereotips de gènere que existeixen en diferents professions i sectors. L’equip ha reproduït, amb alguna diferència, el format que va realitzar en la passada edició, ajuntant a diferents professionals que destaquen pel seu gènere en professions estereotipades, amb la finalitat d’explicar a l’alumnat allí present les seues experiències i el seu treball.

L’alumnat que va assistir a la trobada procedia dels centres educatius de l’IES Jaume I, IES L’Estació i els Col·legis Santa María, Puresa de María i la Milagrosa.

La Jornada va començar amb dues tècniques de ACTAIO, Sara Fullana i Macarena Florencio, explicant la dinàmica de l’activitat, en què consistia i com anava a desenvolupar-se el matí. Una vegada dit això va començar l’activitat.

Huit treballadors i treballadores són els que han tingut estes xicotetes xarrades amb l’alumnat per a explicar-los sobre ells, sobre el seu treball i respondre’ls qualsevol dubte. Ells han sigut, Sara Soler, d’automoció, també Rosa María Blasco, arquitecta civil i docent, dins del sector de la informàtica hem tingut a Laura Gomez, una jove programadora; Inma Revert, com a Bomber Forestal, d’altra banda, el tèxtil ha estat representat per Marcos García, que a més és docent en un dels centres assistents, el Jaume I, Raul Cambra ha vingut per a parlar-nos del seu sector, el de Serveis Socioculturals, igual que Denis Castelló al costat de Anass Flamincou, tots dos sobre Sanitat, els quals es van guanyar als alumnes amb la seua naturalitat i joventut.

Per a finalitzar la trobada els grups participants van exposar les coses que han aprés de la jornada, ja que les activitats que van haver de realitzar tant al principi, com al final, van posar de manifest l’èxit de la Jornada, que els treballs no tenen gènere.

El Projecte Experimental VII està subvencionat per Labora Servei Valencià d’Ocupació i Formació i pel Ministeri de Treball i Economia Social, formant part del programa AVALEM TERRITORI.