ACTAIO AL COSTAT D’EMPRESES DEL TERRITORI EXPOSEN BONES PRÀCTIQUES PER A l’ATRACCIÓ DELS LLOCS DE TREBALL

ACTAIO AL COSTAT D'EMPRESES DEL TERRITORI EXPOSEN BONES PRÀCTIQUES PER A l'ATRACCIÓ DELS LLOCS DE TREBALL

L’Acord Territorial per a l’ocupació i el desenvolupament local d’Alcoi-Ibi-Ontinyent (ACTAIO) juntament amb l’Ajuntament d’Alcoi, han celebrat una Jornada de Bones Pràctiques, que va acollir l’espai Àgora d’Alcoi, el dimarts 7 de març des de les 16´00 h fins a les 19´00 h, amb l’objectiu de conéixer la Gestió de Bones Pràctiques d’empreses de la comarca de diversos sectors, el desenvolupament de l’activitat que realitzen i els perfils d’aqueixes ocupacions.

A les 16´00 h va inaugurar la Jornada per l’Ajuntament d’Alcoi, el Regidor d’Ocupació, Alberto Belda, donant inici a la primera xarrada.

L’organisme AITEX, Beatriz Domenech Responsable del Departament Institucional, va iniciar la ponència parlant de la “Atracció dels Llocs de treball en el sector tèxtil”, on nous perfils es dirigeixen cap a la transformació d’una indústria sostenible i innovadora, amb noves infraestructures.

A continuació, a les 16.45, l’empresa INASE d’Ontinyent amb representació d’Amparo Vicent, Responsable de Persones, ens va parlar sobre “Participació activa de les persones treballadores”, on perfils heterogenis amb diferents habilitats i aptituds poden créixer a nivell intern, gràcies a un clima laboral i una comunicació fluida entre tots els departaments.

La jornada va finalitzar amb dues exposicions sobre “Bones Pràctiques d’empreses del territori de la comarca, primer Noelia Simó, Responsable de RH i Sistemes de Gestió de GUEROLA, explicant les diverses accions i iniciatives que gestionen en un clima de transparència i col·laboració, a més de destacar la flexibilització horària que afavoreixen la qualitat en l’ocupació i el treball decent i creixement. Vicent Abad, Tècnic expert en tecnologia BIM va prendre el relleu, destacant el Grup de Treball de canvi i ens va explicar també els projectes d’obra en les fases d’execució mitjançant digitalització en 3D.

Seguidament, Lola Vaño, Directora de RH de AQUACLEAN, ens va indicar algunes mesures en benefici dels treballadors en matèria de salut i benestar, fomentant la inclusió de les dones en els llocs de treball en espais sostenibles.

Per a la clausura de la jornada, el President FEDAC (Federació d’Empresaris del Alcoià i Comtat) Ignacio Gómez, va posar en valor les empreses del territori i va subratllar l’exposat en la Jornada, la qual, és la continuació de passades edicions i aquesta dins els Objectius de Desenvolupament Sostenible Agenda 2030 (ODS).

Aquesta activitat està dins del Projecte Experimental VII, subvencionat per Labora Servei Valencià d’Ocupació i Formació i pel Ministeri de Treball i Economia Social, formant part del programa AVALEM TERRITORI. La Jornada va tindre una alta assistència i participació de públic interessat/a en la temàtica, empresaris, treballadors, orientadors i formadors educatius, alumnat i persones en cerca de treball.