Resultats molt satisfactoris en la Setmana de la Formació i el Creixement

Resultats molt satisfactoris en la Setmana de la Formació i el Creixement

El passat dia 28 d’octubre vam donar per finalitzada la “Setmana de la Formació i el Creixement”. Aquests webinars i fòrums en línia són accions integrades en una de les nostres línies estratègiques que té com a objectiu millorar les qualificacions laborals de la població i l’adequació del sistema de formació local a les necessitats territorials, dins del Projecte Experimental VI d’Acciaio (EMPACE 2021).

L’equip tècnic d’Acció ha desenvolupat un total de 6 activitats durant tota la setmana del 26 al 28 de febrer, en la qual han collaborat 17 ponents i s’ha comptat amb prop de 90 assistències a les diferents propostes.

Aquestes jornades van donar inici amb l’acte d’inauguració a càrrec de Sr. Rafael Serralta Vilaplana, Alcalde d’Ibi i delegat de l’Àrea d’Indústria i Ocupació. A continuació es van desenvolupar les diferents activitats en línia, abastant la temàtica de la formació com a manera de donar resposta a la innovació en les empreses i els canvis després de la pandèmia per COVID-19, les accions formatives que s’estan desenvolupant des de diferentes empresas i organismes, la formació com a dret laboral, la formació continuada i l’aprenentatge al llarg de la vida com a factor d’adaptabilitat i creixement davant la demandes de l’entorn. A més, es va realitzar un taller pràctic sobre “Com dissenyar un pla de formació” dirigit a petites empreses i altres agents socials.

Algunes de les idees sobre les quals s’ha estat exposant en aquestes jornades es refereixen a:

  • La importància de qualificar i requalificar al personal davant les necessitats laborals reals, per a cobrir el relleu generacional en la indústria i retindre el talent.
  • La falta de disponibilidad de personal docent expert en especialitats concretes, principalment en processos innovadors dins dels sectors tradicionals del nostre territori, com són l’activitat tèxtil, mecànica i del plàstic.
  • Les differents options formatives que s’estan movilitzant des de
    l’administració local i autònoma, posant en valor la formació professional com uma resposta a la necessitat real del mercat laboral actual i futur.
  • La importància de la formació continuada,  no sols per a complir els requisits conforme a les funcions actaulas, sinó també el facilitar l’oportunitat de desenvolupar altres competències que afavorisquen la polivalència professional.
  • La necessitat d’augmentar el nombre d’hores de formació per persona treballadora per a igualar-nos a altres països europeus amb una situació productiva més avançada i la importància d’aprofitar al màxim el dret que tenim tots/es d’estar formats.
  • Consideració de l’aprenentatge com a factor principal que tenim les persones per a avançar professionalment i créixer, destacant com a competència “aprendre a aprendre” com a essencial per a moure’s en el món laboral del s. XXI

Actaio, com a organitzadora de les jornades i el seu equip tècnic us trasllada una gran satisfacció davant l’estupenda resposta de les persones que han col·laborar en la seva execució i desenvolupament, agraint la seva generositat i predisposició desinteressada.
Igualmente, les persones que han assistir o que han seguido l’activite en aquests 3 dies, han expressat el seu interés a assistir a unes pròximes jornades d’aquest tipus que es realitzen en un futur.