Jornada “Creant Futur amb l’FP: Motor del Canvi d’Alcoi”

Jornada "Creant Futur amb l'FP: Motor del Canvi d'Alcoi"

Ahir vam realitzar la jornada formativa dirigida al personal orientador dels centres d’educació secundària d’Alcoi “Creant futur amb l’FP: motor del canvi d’Alcoi” alineada amb els objectius de l’Acord Territorial d’Actaio. Aquesta activitat va ser organitzada per CEFIRE Alcoi i el Departament d’Ocupació, Formació i Empresa de l’Ajuntament d’Alcoi.

Al voltant de vint professionals entre els quals es trobaven membres d’equips directius, personal orientador i professorat d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de 9 centres de formació d’Alcoi van assistir aquesta formació acreditada pel CEFIRE d’Alcoi. A més van estar amb nosaltres personal orientador de LABORA i de l’ADL d’Alcoi donant presència als serveis públics d’orientació des de l’àmbit laboral.

La jornada va començar amb la inauguració per part d’Alberto Belda (Regidor d’Educació, Ocupació i Empresa) i Antonio Benito (director del CEFIRE d’Alcoi) i es va realitzar al llarg de 8 hores repartides entre el matí i la vesprada.

Els continguts del matí es van focalitzar a dotar de recursos al personal orientador per a posar en valor la Formació Professional i compartir informació sobre el mercat laboral d’Alcoi i l’ocupabilitat dels cicles formatius.

En la sessió de vesprada realitzem un taller participatiu l’objectiu del qual era identificar i compartir els obstacles i potencialitats que tenen actualment els departaments d’orientació i que van acabar transformant-se en propostes de millora. La informació resultant d’aquest taller s’inclourà en l’Estratègia Territorial que està treballant des de l’equip tècnic de Actaio dins de programa EMPACE subvencionat per LABORA.

Les realització d’aquesta Jornada ha resultats molt satisfactòria i profitosa per a les persones que van assistir segons ens han transmés en les seues valoracions a través d’una avaluació final després de la formació. Per a l’equip tècnic de Actaio ha suposat una activitat molt “especial” ja que va haver de posposar-se amb el motiu del confinament per la COVID-19 i finalment s’ha realitzat de manera presencial baix totes les mesures de seguretat sanitària.

Enhorabona a totes les persones que ho han fet possible!