Ibi reunix amb èxit a les famílies de la Foia de Castalla per a parlar del futur laboral i formatiu dels seus fills i filles

Ibi reunix amb èxit a les famílies de la Foia de Castalla per a parlar del futur laboral i formatiu dels seus fills i filles

Amb l’objectiu d’enfortir el paper de les famílies com a “agents orientadors” de les decisions professionals dels seus fills/as, l’Acord Territorial Alcoi-Ibi-Ontinyent, ACTAIO, al costat de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Ibi, van celebrar el dia 11 d’abril, un esdeveniment informatiu dirigit a famílies d’estudiants d’ESO, Batxillerat i FP Bàsica. Amb esta jornada es pretén facilitar una comprensió de la realitat del Mercat Laboral, les diverses opcions de qualificació disponibles en el territori i com facilitar la presa de decisions dels seus fills/as

A les 18.30 h començava la Jornada davant una gran afluència de públic en el Centre Social Carme Garrigós . En primer lloc, amb una introducció sobre la necessitat de qualificació i les oportunitats laborals a la comarca. A continuació, es va proporcionar informació detallada sobre les ocupacions i les necessitats de personal, destacant la relació amb l’oferta formativa d’FP del nostre territori i la seua ocupabilitat. A més, es va comptar amb la col·laboració de l’Associació Empresarial IBIAE, en la qual Héctor Torrente com a director de IBIAE, va oferir informació de la situació actual i futura de les empreses quant a la demanda de personal qualificat des d’una visió empresarial.
A continuació es va tindre l’oportunitat d’escoltar dos persones joves d’Ibi que van aconseguir el seu treball a través de la formació professional rebuda en diferents centres educatius del territori, mostrant les seues experiències tant durant la formació rebuda, com la seua aplicabilitat real i immediata en els seus llocs de treball. A més van aportar el seu punt de vista sobre els avantatges de realitzar esta formació i consells que podrien servir d’inspiració a altres persones que estan en el moment de decidir el que volen estudiar.

Seguidament es van mostrar orientacions i consells pràctics per a fer costat a les famílies en les decisions laborals i formatives dels seus fills/as, per part de Víctor Vañó, orientador educatiu del CIPFP Batoi, encoratjant a la participació activa de les famílies en el seu procés d’orientació professional i responent a les consultes i dubtes plantejats per els/as assistents.

Esta activitat naix amb l’interés que les famílies se submergisquen en la realitat del mercat laboral i descobrisquen com poden exercir un paper essencial en l’orientació professional dels seus fills i filles acompanyant la valuosa labor del personal orientador pròpia dels centres educatius. Amb esta iniciativa, ACTAIO, continua el seu compromís d’empoderar a les comunitats a través del coneixement i la informació, construint un pont més fort entre l’educació i el món laboral.

Esta activitat està dins del Projecte VIII, subvencionat per Labora Servici Valencià d’Ocupació i Formació i pel Ministeri de Treball i Economia Social, formant part del programa EMPACE – AVALEM TERRITORI.