Workday amb els ADLs del Territori

Workday amb els ADLs del Territori
Relacionar-se i col·laborar amb altres agents socioeconòmics locals continua sent la clau per a aconseguir el desenvolupament territorial

Dijous passat dia 8 de juliol vam realitzar la primera trobada presencial d’agents de desenvolupament local del territori Actaio amb un èxit de participació

Després de la ponència sobre les ajudes europees relacionades amb el “Next Generation” i altres plans dins de la “Estratègia valenciana per a la recuperació” realitzada per Lola González, es va donar pas a les activitats col·laboratives entre 18 els/les agents de desenvolupament local dels municipis del nostre territori que van participar. En finalitzar es va posar en comú l’experiència viscuda i els aprenentatges que ens emportem després d’aquesta jornada d’intercanvi professional.

Entre les conclusions que es van expressar destaquem la gran importància d’estar connectats els diferents agents que actualment estem treballant per l’ocupació, la formació, la qualificació i la innovació, així com la transformació de l’activitat productiva i econòmica en la qual estem actualment.

Es va recalcar la inquietud d’aprofitar els recursos existents en el territori per a donar resposta a les necessitats de la ciutadania i el teixit empresarial, sent aquest un objectiu que identifica a Actaio des de la signatura del seu acord territorial entre els ajuntaments d’Alcoi, Ibi i Ontinyent, les associacions empresarials IBIAE, FEDAC i COEVAL, així com les organitzacions sindicals CCOOPV i UGTPV.

A més es va mostrar la rellevància que tenen tots els municipis sense importar no tant la grandària de la població sinó l’aportació que cadascun d’ells ofereix per a l’impuls i desenvolupament de tot el territori.

Després de les opinions recollides, des de l’equip tècnic d’Actaio es va mostrar el compromís de continuar amb diferents accions encaminades a donar resposta a les inquietuds recollides en aquesta trobada i a mantindre la xarxa de contactes entre els municipis en el futur.

Agraïm a totes les persones i organitzacions que han fet possible aquesta trobada: Lola Gonález com a ponent, a l’ajuntament d’Ibi per cedir les seues instal·lacions, al personal de la Casa de la Cultura d’Ibi per la seua ajuda en tot moment durant la jornada i a l’empresa Systempack que va aportar els suports gràfics utilitzats.