LA SALA GOMIS D’ONTINYENT ACULL UNA JORNADA SOBRE DIGITALITZACIÓ I EL PAPER DE LES PERSONES

La Sala Gomis d'Ontinyent acull una Jornada sobre Digitalització i el paper de les Persones

El 14 de març de 2024 es va celebrar a la Sala Gomis d’Ontinyent una Jornada sobre bones pràctiques empresarials “Tecnologia i Digitalització en la Gestió de Recursos Humans” amb l’objectiu de donar a conéixer la bona gestió d’algunes empreses de diferents sectors del nostre territori, posant el focus en la tecnologia i la digitalització en la gestió de Recursos

Humans. Esta jornada naix des del compromís d’ACTAIO a promoure la qualitat en l’ocupació, l’atracció i el desenvolupament del capital humà, i per al reconeixement a empreses que implementen estes accions.

Les xifres de participació van rondar el centenar de persones, entre les quals es trobaven alumnat, empreses, professionals, centres de formació, persones en cerca activa de treball i millora laboral, i també a qualsevol persona interessada.

A les 16.30 h va iniciar l’acte inaugural on Ferran Gandia, Regidor d’Educació i Esport va dedicar unes paraules que donaven pas a la primera part de la Jornada.

Noelia Simó, responsable de RH de GUEROLA, va parlar sobre les millores en els processos en les àrees de selecció, formació, desenvolupament de persones i comunicació a tots els nivells de la seua empresa. Després d’ella, va ser el torn de Carolina Robla de NATURAL COSMETIC LAB, explicant la utilització de recursos eficients en els diferents llocs de treball de la seua

empresa. I per a finalitzar, Vanesa Juan va detallar les ferramentes digitals que faciliten el lloc de treball de diferents perfils en tots els àmbits de l’empresa alcoiana VIUDA DE TADEO JUAN. Una vegada concloses les exposicions d’estes tres professionals líders en els seus sectors, en una taula es va debatre sobre les aplicacions pràctiques de diferents metodologies

tecnològiques que estan implementant en les seues àrees de RH i dels beneficis de l’ús d’estes ferramentes digitals. Un dels treballadors de VIUDA DE TADEO JUAN va explicar la seua

experiència professional detallant tot el procés de digitalització de processos implantat en el seu lloc de treball, deixant per al final un torn obert de preguntes, on els assistents van poder plantejar allò que més els interessava.

Després de la posada en comú de les empreses i arribats a les 18.00 h, com a part final de la Jornada, el psicòleg i Coach ICF Pascual Benet, va realitzar una ponència sobre “COMO RECABLEAR TU CEREBRO A TU FAVOR” que no va deixar indiferent a ningú. Va parlar sobre el tindre sentit de pertinença cap a les empreses on treballem, i com dispara el nostre benestar integral i productivitat de manera exponencial, també de les emocions, i de la importància de les persones en una societat líquida i tecnològica, molt canviant. La seua ponència va finalitzar amb un torn de preguntes en les quals es va crear un clima molt íntim i especial.

El Projecte està subvencionat per Labora Servici Valencià d’Ocupació i Formació i pel Ministeri de Treball i Economia Social, formant part del programa AVALEM TERRITORI.