ACTAIO i COEVAL impulsen l’FP Dual a la Vall d’Albaida a través d’un taller pràctic

ACTAIO i COEVAL impulsen l'FP Dual a la Vall d'Albaida a través d'un taller pràctic

ACTAIO al costat de COEVAL han realitzat un taller pràctic sobre la Formació Professional Dual dirigit a empreses este dimecres 5 de març en la seu de la Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida (COEVAL), situada a Ontinyent.

El taller ha estat dirigit per l’equip de prospectors/es d’FP de la Direcció General de Formació Professional de la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació. D’una manera pràctica s’ha donat resposta a les preguntes que han anat sorgint sobre esta temàtica Què és l’FP Dual? Quins compromisos adquirixes i quin és el cost econòmic associat? Quan i com es realitza l’FP Dual? Proporcionant a més, informació detallada sobre els passos a seguir per a involucrar-se en l’FP Dual, l’oferta formativa d’FP a la nostra comarca i qui són els responsables dels centres educatius comarcals.

Explicant en primera instància en què consistix la Formació Professional Dual, s’han exposat les característiques que conté la nova llei, i d’esta manera s’ha posat l’accent entre altres qüestions el com les empreses poden acollir alumnat, ja siga mitjançant contracte o per beques i les diferents maneres d’adaptar les hores entre el centre formatiu i l’empresa.

Estes qüestions han servit per a posar damunt de la taula les problemàtiques i dubtes que es troben les empreses, ressaltant la importància d’este tipus de jornades per a conéixer millor el funcionament de la Formació Professional Dual i d’esta manera poder integrar-ho en la seua estratègia empresarial i intentar donar solució al principal problema comú existent en el territori: trobar, retindre i atraure talent qualificat.

La Formació Professional Dual és una oportunitat valuosa per al creixement tant d’els/les estudiants com de les empreses.

Esta activitat està dins del Projecte VIII, subvencionat per Labora Servici Valencià d’Ocupació i Formació i pel Ministeri de Treball i Economia Social, formant part del programa EMPACE – AVALEM TERRITORI.