Destacada participació en el Fòrum sobre Orientació Laboral amb enfocament en les Ocupacions amb Futur del nostre Territori.

Destacada participación en el Foro sobre Orientación Laboral con enfoque en los Empleos con Futuro de nuestro Territorio

L’Acord Territorial Alcoi-Ibi-Ontinyent, ACTAIO, juntament amb l’Ajuntament d’Ibi, ha realitzat a Ibi el “Fòrum d’Orientació dels Treballs amb Futur”, que es va celebrar en el Centre Cultural Salvador Va Miró el dimecres 14 de febrer des de les 10´00 h fins a les 13´30 h, amb l’objectiu que l’alumnat conega les tendències de futur dels treballs que existixen actualment en el territori.
Este fòrum naix de la necessitat d’exposar la direcció cap a la qual es dirigixen les empreses, així com el seu sector i activitat empresarial, enfocada a l’alumnat en edat de prendre decisions formatives i que resulta molt important conéixer com serà el futur del treball, les noves relacions laborals, com està afectant i afectarà l’automatització i la innovació, etc. i tot això explicat per persones expertes en representació d’empreses de la Vall d’Albaida de diferents sectors i activitats.

El Fòrum es va dividir en diverses parts, en primer lloc va haver-hi una exposició a càrrec d’Héctor Torrente director de IBIAE on va parlar i va ressaltar l’activitat del teixit industrial de la Foia de Castalla destacant la fabricació dels productes que es produïxen des de les instal·lacions de les empreses a la comarca, introduint d’esta manera a l’alumnat en el context laboral del seu municipi.
D’altra banda, les persones assistents van poder realitzar un recorregut per grups en un format de speed netwoking visitant les empreses del territori de la localitat d’Ibi, situats en estands.

L’esdeveniment es va iniciar a les 10 h amb l’acte d’inauguració de la mà de Sergio Carrasco, Alcalde d’Ibi. Seguidament, els/les alumnes van poder escoltar els diferents professionals de les empreses que van participar amb els seus respectius estands: SRG GLOBAL, EFICAZZE, MERCAT CENTRAL, ALPLA INDEN PHARMA, S.A.D.A., INDEXEO, CENTRE TECNOLÒGIC “AIJU” , i a més, comptem amb la participació de LABORA i de PromoIbi. Estes van mostrar els seus productes, projectes i van explicar les tendències de futur més rellevants dels seus sectors, professions que es crearan i que tindran més demanda i van interactuar amb els assistents resolent dubtes i inquietuds.

Van participar tres centres educatius a més de persones interessades en el Fòrum, aconseguint la xifra aproximada de 200 persones, entre alumnat, professorat i persones interessades, els quals es van repartir en diversos torns. Els centres que van assistir van ser l’IES La Foia, el Col·legi Salesians i el Centre d’Adults “Joan Vives”.

Esta activitat està dins del Projecte VIII, subvencionat per Labora Servici Valencià d’Ocupació i Formació i pel Ministeri de Treball i Economia Social, formant part del programa EMPACE – AVALEM TERRITORI.