Àgora Alcoi acull a famílies per a parlar del futur laboral i formatiu dels seus fills i filles

Àgora Alcoi acull a famílies per a parlar del futur laboral i formatiu dels seus fills i filles

En un esforç per enfortir la connexió entre les famílies i el procés d’Orientació Professional dels seus fills/as, el Pacte Territorial Alcoi-Ibi-Ontinyent, ACTAIO, al costat de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Alcoi, van celebrar el 6 de març en l’Espai Àgora Alcoi un esdeveniment informatiu dirigit a famílies d’estudiants d’ESO, Batxillerat i FP Bàsica. L’objectiu principal d’esta jornada era de facilitar una comprensió de la realitat del Mercat Laboral i les diverses opcions de qualificació disponibles en el territori.

A les 18.30 h començava la Jornada, en la qual es van tractar diversos aspectes. En primer lloc, amb una introducció sobre la necessitat de qualificació i l’evolució de les oportunitats laborals segons el nivell de formació. A continuació, es va proporcionar informació detallada sobre les ocupacions i les necessitats de personal, destacant la relació amb l’oferta formativa d’FP del nostre territori i la seua ocupabilitat. A més, es va comptar amb la col·laboració Rafa Francés i Javier Expósito en representació de FEDAC (Federació Empresarial Alcoià-Comtat) oferint una visió des de la perspectiva empresarial de la situació actual i futura de les empreses quant a la demanda de personal qualificat.

La jornada va incloure orientacions i consells pràctics per a fer costat a les famílies en les decisions laborals i formatives dels seus fills/as, per part de Víctor Vañó, orientador educatiu del CIP FP Batoi d’Alcoi, encoratjant a la participació activa de les famílies en el seu procés d’orientació professional.

Esta activitat naix amb l’interés que les famílies se submergisquen en la realitat del mercat laboral i descobrisquen com poden exercir un paper essencial en l’orientació professional dels seus fills i filles acompanyant la valuosa labor del personal orientador pròpia dels centres educatius. Amb esta iniciativa, ACTAIO, continua el seu compromís d’empoderar a les comunitats a través del coneixement i la informació, construint un pont més fort entre l’educació i el món laboral.

Esta activitat està dins del Projecte VIII, subvencionat per Labora Servici Valencià d’Ocupació i Formació i pel Ministeri de Treball i Economia Social, formant part del programa EMPACE – AVALEM TERRITORI.