ACTAIO IMPULSA L’OCUPABILITAT DE LES PERSONES A ONTINYENT A través DE DIFERENTS TALLERS

ACTAIO IMPULSA L'OCUPABILITAT DE LES PERSONES A ONTINYENT A TRAVÉS DE DIFERENTS TALLERS

Des que va començar aquesta nova edició de l’Acord Territorial Alcoi-Ibi-Ontinyent el mes de maig passat, una de les activitats que més s’ha realitzat per part de l’equip de tècnic orientades a la millora de l’ocupabilitat, són les que es realitzen per al desenvolupament de competències en la cerca de treball. Els tallers estan realitzats juntament amb l’Ajuntament d’Ontinyent, a través dels seus serveis del Departament de Promoció Econòmica i enfocats preferentment als usuaris del seu portal d’ocupació.

En aquests tallers es tracten diferents temes , per exemple realitzar el curriculum vitae, saber sobre el mercat laboral segons la zona on s’impartisca el taller, preparar l’entrevista de treball o com accedir als portals d’ocupació que existeixen, entre altres temes.
En concret, a Ontinyent s’han realitzat tres tallers de temàtica específica amb una duració de 2 hores cadascun: “Com treballar en l’administració pública”, “Com aconseguir un certificat professional i acreditar l’experiència” i “Coneix el mercat laboral d’Ontinyent i Vall d’Albaida”
A més dels tallers, també han tingut lloc dues accions grupals en els quals es van realitzar diverses sessions amb les mateixes persones sobre habilitats i estratègies per a la cerca de treball.
El total de persones que han assistit a aquesta mena d’activitats és de 73 participants fins al moment.

Una d’aquestes sessions grupals, la de “Acompanyament en la cerca d’ocupació” s’ha caracteritzat perquè els assistents han tingut l’oportunitat d’intercanviar unes paraules amb Miguel Lurbe, Responsable de Promoció i de l’àrea Comercial de l’empresa LURBEL. Ha sigut una bona oportunitat per a ells/as, ja que es tracta d’una empresa que porta 3 dècades en la població d’Ontinyent en el Sector Tèxtil Esportiu, dedicada a la fabricació de material tècnic esportiu.

En el temps que ha Miguel ha estat connectat, ha resolt els dubtes sobre la formació i experiència necessària per a treballar en la seua empresa, quins treballs són els més demandats, quines condicions laborals s’ofereix al personal i altres qüestions que resulten d’interés per a les persones que busquen ocupació.

Aquest tipus de tallers són una de les activitats amb gran pes dins del programa de treball de l’Acord Territorial, és per això que es continuaran realitzant en els pròxims mesos per a millorar l’ocupabilitat d’aquelles persones que el necessiten i els interesse.

ACTAIO s’enquadra dins del programa AVALEM TERRITORI, subvencionat per Labora Servei Valencià d’Ocupació i Formació i pel Ministeri de Treball i Economia Social.