ONTINYENT REUNEIX EL PERSONAL D’ORIENTACIÓ DEL TERRITORI EN UN CURS D’ESTIU ORGANITZAT PER ACTAIO

ONTINYENT REÚNE AL PERSONAL DE ORIENTACIÓN DEL TERRITORIO EN UN CURSO DE VERANO ORGANIZADO POR ACTAIO

L’Acord Territorial Alcoi-Ibi-Ontinyent (ACTAIO) ha organitzat un curs d’estiu per a personal d’orientació educativa i professional d’estudis de secundària, professorat de Formació Professional, així com orientadors/as de l’àmbit laboral del territori. L’objectiu del curs és abordar les tendències actuals d’ocupació i explorar noves eines per a la cerca d’ocupació.

Aquesta iniciativa cerca proporcionar informació i recursos actualitzats a els/les orientadors/es educatius i laborals sobre les tendències d’ocupació, a més de fomentar un espai d’intercanvi d’idees i experiències en l’àmbit de l’orientació. Amb això es pretén millorar la qualificació de la ciutadania mitjançant aquesta mena d’activitats formatives pràctiques i participatives.

El curs s’ha desenvolupat en dues jornades matutines els dies 3 i 4 de juliol, en sala d’estudis del Centre d’Iniciativa Cultural (CiC) de l’Ajuntament d’Ontinyent. En la primera jornada, l’equip tècnic d’ ACTAIO va realitzar un taller sobre els perfils professionals més demandats i amb major projecció de futur. L’activitat va incloure un treball en equip on els orientadors van completar fitxes sobre diversos perfils professionals, que després van ser analitzats col·lectivament.

La segona jornada, dirigida per Jordi Linares Pellicer, docent en la Universitat Politècnica de València-Campus d’Alcoi i investigador en intel·ligència artificial (IA) en la intel·ligència artificial (IA) en l’Institut Universitari Valencià, s’ha centrat en el “L’ús de la Intel·ligència Artificial en la Cerca d’Ocupació”. Aquest taller ha tingut un excel·lent acolliment, destacant tant per l’assistència com per l’interés i participació de les persones participants.

L’èxit d’aquestes jornades es deu al seu enfocament tan interessant i de gran actualitat, que ha permés als orientadors actualitzar-se sobre les tendències d’ocupació i les eines innovadores per a la cerca d’ocupació. Destaca l’interés demostrat, especialment en el taller sobre IA, subratllen la rellevància i utilitat dels continguts tractats.

Aquesta activitat s’emmarca dins del Projecte VIII, subvencionat per Labora Servei Valencià d’Ocupació i Formació i pel Ministeri de Treball i Economia Social, com a part del programa EMPACE – AVALEM TERRITORI.